Tijd voor efficiëntere koffiedates!

In 2016 begon ik vol enthousiasme met mijn bedrijf Sponty Events en was ik het netwerkwereldje aan het ontdekken! Ik vond het geweldig om met iedereen die ik ontmoette een kop koffie te drinken. Dit is natuurlijk hartstikke leuk & gezellig en als je net begint met ondernemen is het heel waardevol om met zoveel mogelijk mede-ondernemers af te spreken. Je kunt samen sparren, je problemen en ervaringen delen en van elkaar leren. 
‘Misschien kunnen we wel iets voor elkaar betekenen.’
Ik merk nu, na anderhalf jaar, dat mijn tijd schaarser wordt want mijn to-do-lijstje wordt alsmaar langer en langer. Je moet prioriteiten stellen, hoe gezellig het ook is om elke dag even koffie te doen met iemand, het is niet meer haalbaar! Je kunt niet met iedereen koffie drinken met de mensen die af willen spreken omdat jullie misschien iets voor elkaar kunnen betekenen. Dit is te vaag en als je tijd schaars is moet je altijd doorvragen, voordat je weer een paar uur kwijt bent met gezellig koffie drinken. Het is heel goed om offline te netwerken maar dit kan veel efficiënter. Vaak kun je elkaar wel inspireren en kom je vol energie weer thuis maar je bankrekening wordt daar niet vrolijker van! Als je veel netwerkt, zoals ik bijvoorbeeld, is het een uitdaging om met iedereen in contact te blijven. 

Ik kom onder andere de volgende vijf netwerkers tegen: 

1. De ‘let’s connect’ netwerker. De netwerker die graag zoveel mogelijk connecties verzamelt op social media en vaker online netwerkt dan offline. Heel veel connecties tellen mee als nummertje want als je iedereen maar klakkeloos toevoegt of accepteert dan groeit je netwerk wel maar echt warm wordt het netwerk niet.

2. De effectieve netwerker. De netwerker die zijn/haar tijd efficiënt en effectief wil besteden en die selectief is in het bezoeken van netwerkbijeenkomsten. Deze netwerker heeft vaak zijn/haar pitch scherp en weet wat hij/zij zoekt.

3. De gezellige netwerker. De netwerker die het heerlijk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten zonder een echt doel. Je ziet ze bijna op elke borrel! 
4. De sociale netwerker. Zij vergeten nog weleens voor zichzelf te netwerken. Ze zijn vooral bezig voor anderen te netwerken. Uiteindelijk bereiken zij ook wel hun doel maar dit duurt net even wat langer soms. Zij hebben wel vaak de gunfactor mee. 
5. De koffiedrinker! De netwerker die graag regelmatig met andere ondernemers een kopje koffie wil drinken. Deze groep (inclusief mijzelf) kan nog veel leren op het gebied van time management! Koffie drinken is gezellig maar nogmaals, niet echt efficiënt en goed voor je portemonnee.
‘Wat voor netwerker ben jij?’

Netwerken kan efficiënter! 

Nieuwe mensen ontmoeten is erg leuk en dit geeft ook echt veel energie…..MAAR je tijd als ondernemer is schaars en je moet echt selectief zijn met wie je afspreekt. Hier loop ik in ieder nu tegenaan en ik merk dat ik simpelweg niet met iedereen meer kan koffie drinken. Ik moet selectiever worden. Ik heb een oplossing die ik samen met jou wil testen!

Test jij met mij mee? 

Maak een lijstje van de personen die je graag even wilt spreken en met wie je graag een kopje koffie wilt drinken. Nodig deze mensen uit voor een netwerkbijeenkomst waar je toch al heen zou gaan. En zorg ervoor dat je deze personen allemaal even kan spreken. Je voelt je ook gelijk een stuk beter als je wat meer mensen kent op een netwerkevent. Lukt het niet om iedereen te spreken dan kun je ervoor kiezen met deze personen apart af te spreken. Zorg er dan voor dat je één dagdeel in de week reserveert voor zulke afspraken en deze niet verspreid over de hele week. Ik zal vanaf nu elke vrijdagmiddag van 16:00-17:00 uur bij een koffiebar zitten in Den Bosch. Je bent van harte welkom om aan te sluiten. Ik zal op LinkedIn aangeven waar ik op dat moment zit in Den Bosch. 


Netwerkevents zijn goede momenten om even bij te praten met je warme netwerk en je netwerk uit te breiden. Je netwerk onderhouden is net zo belangrijk als uitbreiden. Hier heb je onder andere een goed CRM systeem voor nodig. Hier kom ik in een ander blog binnenkort op terug! Ik organiseer met Sponty Events netwerkevents die alles behalve standaard zijn maar wel heel effectief! Dit doe ik door middel van Zakelijke Speeddates en andere vernieuwende netwerkconcepten. 
Wil je op de hoogte gehouden worden de events van Sponty Events en andere netwerkevents in Nederland? Word dan lid van de LinkedIn-groep NETWERKEVENTS NEDERLAND. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *