Ondernemersliften | Netwerkexperiment | Liften 2.0 | 22 juni 2018

We hebben de avontuurlijke ondernemers even in spanning moeten houden. We hebben een aantal hints gegeven maar niemand kon verzinnen wat ze daadwerkelijk gingen doen. 

Het begon met deze post: 

‘Jacob van Hoek en Corinne Helmink zijn op zoek naar vier ondernemers die openstaan om comfortabel te zijn met het oncomfortabele. Je hebt de ballen om je zowel online als offline te laten zien. Je snapt dat het onderweg zijn belangrijker is dan de finish, maar de finish wel wil vieren. Wie durft het aan om deel te nemen aan een experiment van een uniek netwerkconcept, om de weg te vinden met nieuwe verbindingen. We vragen 8 uur van je tijd en het vertrouwen om deel te nemen. Het enige wat wij van je terugvragen is je ongezouten feedback en de ballen om deel te nemen. Wat levert het je op? Je vergroot onder andere je online en offline zichtbaarheid en je maakt daadwerkelijk een volgende stap in jouw ondernemerschap.’ 
Na een week hadden we meer dan 70 geïnteresseerden. Veel ondernemers hebben blijkbaar behoefte aan een andere manier van netwerken! 
Op 22 juni was het dan zover! We hielden iedereen nog even in spanning…En wat gingen we uiteindelijk doen? Deze dag stond in het kader van de offline en online zichtbaarheid en comfortabel raken met het oncomfortabele. 
Nadat de kartonnen borden en de stiften erbij werden gepakt kregen sommige deelnemers al een vaag idee wat we van plan waren. ‘We gaan liften’, ‘wat leuk’ hoorde ik links en rechts. En minstens één avonturier schoot in de weerstand. ‘Je zit in je weerstand he?’ werd er door een andere avonturier gevraagd. Dit is nu gelijk één van de redenen dat we tot op het laatst niet hebben verteld WAT we precies zouden gaan doen. Soms moet je gewoon iets gaan doen zonder lang in je weerstand te hoeven zitten. De volgende missie was om koppels te gaan vormen maar dit verliep ook heel soepel. Dit was na een paar minuten organisch en makkelijk geregeld. Nu hadden we ook gewoon een strakke planning dus de avonturiers moesten ook gelijk aan de slag met de opdrachten. De liftbordjes werden klaargemaakt met creatieve toevoegingen. In verband met de strakke planning werd er tussendoor even geluncht. De volgende uitdaging: maak een pitch video! En Jacob en ik kregen een energieboost toen we zagen dat iedereen ook echt serieus aan de slag ging hiermee. We hebben best wat high fives gegeven! Om 12:30 uur moest iedereen ook echt onderweg naar de eerste locatie, Willem II Stadion in Tilburg! 

Liften 2.0

Ok, de avonturiers gingen de straat op, offline zichtbaar zijn en zorgen voor een lift naar de eerste locatie! Al snel kregen wij een bericht doorgestuurd dat er al een groepje was gearriveerd. De avonturiers zijn niet voor niets ondernemers want er werd gelijk nagedacht over hoe zij een lift konden regelen. Groepje met de teamnaam #Nolabel ging live op Facebook en Jan Hobo kreeg al snel een belletje van een onbekende nadat hij een bericht gepost had op LinkedIn. Hij kon wel meerijden. Hoe leuk is dit? Liften 2.0!

 

Bij het Willem II Station vond de 1e Nationale Nederlandse Netwerk Dag plaats. Erg leuk dat de avonturiers hier een kijkje konden nemen maar van liften en avontuur naar een netwerkevent is toch even omschakelen merkten wij. Maar ook dit hoort bij het comfortabel raken met het oncomfortabele.
We sloten de dag in stijl af naar BemoeiBureau013 waar Chantal van der Nat en Wendy Dassen een heel leuk programma hadden samengesteld. Zij gaven ons een inkijkje bij de verschillende ondernemingen die in het Falcon gebouw (van origine een regenjassen fabriek) aan de Piushaven. Er is letterlijk en figuurlijk veel transparantie want alles is ook nog eens van glas. Naast de openheid en samenwerking tussen de verschillende bedrijven in dit pand kun je ook nog bij elkaar naar binnen kijken. De hapjes werden gesponsord door Bikken en Bakken en Thomas Inderfurth gaf ons een inkijkje bij Eethuis Twintig. Heel mooi om te horen hoe hij het eethuis binnen 14 maanden na overname weer nieuw leven heeft weten in te blazen. Wil je meer weten over deze mooie locatie? Kijk dan op de website.
Daarna gaven de dames van BemoeiBureau een interessante presentatie over de casus van de Piushaven. Zij hebben de opdracht gekregen onderzoek te doen naar de Piushaven om te kijken hoe zij het nog mooier kunnen maken. Hun presentatie was een dag daarvoor pas gepresenteerd bij de gemeente. Na deze presentatie hadden zij geregeld dat we een boottochtje konden maken door de Piushaven met de opdracht om te zien of wij punten konden herkennen van hun onderzoek. Tijdens de boottocht kregen we nog een stuk historie te horen van de Piushaven door Caroline Docters. En als afsluiter van deze fantastische dag kregen we voor een vriendenprijsje een heerlijke maaltijd geserveerd door Bollore Kookstudio. 
Heel interessant om weer te weten van de Piushaven. Ik heb nu een heel ander gevoel bij de Piushaven en heel leuk om te weten hoeveel er samengewerkt wordt tussen de bedrijven die daar gevestigd zijn. Ze zien elkaar absoluut niet als concurrentie maar ze versterken elkaar! Hoe mooi is dat! Als je eens in Tilburg bent dan is het zeker een aanrader om ook de Piushaven te bezoeken en je te laten informeren wat er allemaal te doen en te zien valt. 

Waarom liften? 

Liften en het ondernemerschap hebben veel overeenkomsten. Het begin is lastig maar je weet waar je naartoe wilt. Je zult vaak teleurgesteld worden maar zodra je een lift hebt geregeld voelt het geweldig! Je hebt alle vrijheid en je zult vaak met een omweg bij je doel uitkomen. Liften is werkelijk waar een geweldig middel om even los te raken van je dagelijkse bezigheden en uit je comfortzone te gaan. Je ontmoet interessante mensen en het netwerken gaat in de auto gewoon door. Iedereen vindt het leuk om andere mensen te helpen maar het is erg lastig om hulp te vragen. Door te liften ga je ook deze drempel over. Liften is een ideaal coachmiddel en ik raad dit iedereen aan om eens te doen! 
Deze dag stond in het kader van letterlijk en figuurlijk met elkaar meeliften. Ook met de partijen die hebben meegeholpen. 

Wie willen we bedanken?

  • Marcel Sterk, voor het ontwerpen van het logo (www.marcelsterk.com)
  • Marcel van der Drift en Arnoud van den Heuvel van Thankonomy, voor de online Matchmaker
  • Seats2meet in Eindhoven voor hun gastvrijheid en het gebruik van één van hun mooie ruimtes.
  • Chantal van der Nat en Wendy Dassen van BemoeiBureau013 voor het organiseren van een te gek programma. Wat hadden jullie het goed geregeld…heerlijke hapjes, goede presentatie, bootje varen…eten..BIG THANKS!
  • De organisatie van de Nationale Nederlandse Netwerk Dag. Bedankt dat de avonturiers van Ondernemersliften een kijkje konden nemen op jullie event.
  • En uiteraard de avonturiers die de ballen hadden om comfortabel te raken met het oncomfortabele. Heel gaaf dat jullie in het diepe durfden te springen en met volle overgave het avontuur aangingen. 

Hieronder een sfeerimpressie van deze fantastische dag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *