Netwerk story Kees & Jessica

Elke maand gaat Sponty op zoek naar een bijzonder netwerkverhaal. Als je wil ondernemen is samenwerken erg belangrijk maar hoe vind je de juiste persoon om mee samen te werken of mee te kunnen sparren? Een ondernemer kan zich het best ontwikkelen als hij/zij zich kan storten op waar hij/zij goed in is en voor de overige taken heb je een goed netwerk nodig. Laat je inspireren door de netwerkverhalen. Mocht je nou zelf een bijzonder verhaal hebben dan horen wij het graag. Wellicht kom jij dan volgende maand op de website met jouw netwerkverhaal! Je kunt ons mailen (spontyevents@gmail.com) of even bellen (06-10965009).

Een zakelijke date
Onze eerste ontmoeting was in een gezellig knus cafeetje in de Utrechtse wijk Lombok. Alex, een wederzijdse vriend had ons aan elkaar gekoppeld, ‘Jullie moeten eens met elkaar gaan praten. Ik denk dat jullie wel wat voor elkaar kunnen betekenen’. Na eerst wat heen en weer gepraat te hebben via Facebook, werden we wel nieuwsgierig naar elkaar. Wellicht denk je na het lezen van deze eerste zinnen, dat dit een leuk begin is van een mooie date. Het werd echter een begin van een hele mooie zakelijke samenwerking, hoewel de aanleiding wel met daten te maken heeft.

Twee keer een match
Jessica mijn partner, was al een tijdje bezig met het geven van verschillende kookworkshops. De kookworkshops liepen aardig, maar Jessica kon wel een boost gebruiken. Ze had besloten om zich vooral op een speciale groep te gaan richten; singles. Daarnaast wilde zij ook weten hoe zij met social media meer naamsbekendheid kon krijgen. ‘Twee keer een match’ dacht Alex, en zo bracht hij mij in contact met Jessica. Alex en ik zijn namelijk collega coaches bij het jaarprogramma van 365 Dagen succesvol. Dit programma helpt mensen ontdekken hoe zij nog gelukkiger en succesvoller kunnen worden op het gebied van gezondheid, werk, relaties en … liefde!

De Dating King
Een onderdeel van het jaarprogramma is het Superrelatie Weekend. Tijdens dat weekend werd ik ineens onverwacht gepitcht als dé coach die alles wist over daten. Al gauw kreeg ik de naam van De Dating King. Dat weekend kreeg ik al tientallen mensen op mij af, die heel benieuwd waren naar mijn dating programma. Hahaha ik had nog helemaal niets, maar vond het wel ontzettend grappig. Na dat weekend meteen maar een Facebookgroep opgericht.

Maar zoals ik al schreef was ‘het expert zijn’ op het gebied van daten niet de enige match, er was nog één andere match …. Als trainer geef ik ondernemers advies hoe zij effectief social media kunnen inzetten voor hun dienst of product. Kijk dat noem ik nu eens koppelen! De Dating King samen met iemand die workshops geeft aan singles. Alex heeft dat goed gezien.

Een gezamenlijke passie
Tijdens onze eerste ontmoeting was er meteen een ‘klik’. We werden heel blij van elkaar en wat we deden. Het was heel fijn dat je elkaar meteen wat tips kan geven om verder te groeien. Zo kwamen we bijvoorbeeld al kletsend op een geweldige naam voor de workshops van Jessica ‘Eten & Daten’. Zelf had ik het platform voor daten inmiddels een beetje achter me gelaten. Het was niet zo zeer het daten waar mijn passie lag, het ging mij veel meer om verbinding te faciliteren. Verbinding met een liefdespartner, met collega’s, met andere ondernemers en vóóral verbinding met jezelf. Al gauw bleek dat het bij Jessica precies om hetzelfde ging. Verbinding creëren vanuit je hart en vanuit schoonheid.

Even wachten ….
Soms weet je meteen met iemand dat het klikt, maar wat die klik precies inhoudt weet je op het eerste moment nog niet. Dat had ik ook met Jessica. Het duurde nog een paar maanden voor dat het voor ons beiden duidelijk werd wat we echt voor elkaar konden betekenen. Zo was het ook bij ons. De maanden na onze eerste afspraak volgden we elkaar vooral online. We liketen elkaars berichten op Facebook en tussendoor appten we elkaar over nieuwe plannen. Ook was ik wel benieuwd naar de workshops die Jessica gaf. Dus ik besloot gewoon een keer mee te doen. Supergezellig en mooi om Jessica een keer aan het werk te zien. Nu wist ik nog beter wat zij deed en waar haar passie lag. Ik had wel wat ideetjes hoe zij de workshop nog beter kon maken specifiek voor singles. Dus we spraken snel weer een keer af.

Waar deur dicht gaat, gaat er ook weer eentje open
Vlak voor onze volgende afspraak, was de samenwerking met een grote opdrachtgever en mij beëindigd. Ik zat nog een beetje te balen, maar tegelijkertijd te dromen over nieuwe plannen. Immers waar een deur dicht gaat, gaat er ook weer eentje open. Zo’n gebeurtenis is bovendien altijd weer een mooi moment om stil te staan bij waar je hart echt sneller van gaat kloppen.

Dromen, fantaseren en plannen maken
En zo zaten Jessica en ik half te dromen en te fantaseren over de dingen waar we echt gelukkig van worden. Opnieuw kwam het verbinden naar boven. Verbinden én samenwerken. Hoe tof zou het zijn om een groep of community op te richten van ondernemers die dezelfde passie hebben als wij en die elkaar steunen en stimuleren in de dingen die je het liefste doet. Je had ons moeten zien, toen dat idee bij ons ontstond. Voor mij zijn het dit soort magische momenten die het ondernemen zo leuk maken. Samen ideeën bouwen en ontwikkelen en zo dingen creëren waar je nog nooit eerder aan had gedacht.

Verbind, vier en verwonder
Inmiddels hebben we een aardige online community staan met de naam ‘Verbind, vier en verwonder’. Het is de bedoeling dat we elke maand samen sessies organiseren waarin we andere ondernemers inspireren en verrassen. Verbinding staat hierbij natuurlijk centraal. Elke keer bedenken we iets nieuws, waarvan wij denken dat het waardevol is voor ondernemers. Maar we houden van om anderen te verrassen en te verwonderen. Tot slot houden we allebei van lekker koken, eten en drinken. Er ‘moet’ tenslotte ook gevierd kunnen worden. Mocht je interesse hebben, laat dan een berichtje achter. We nemen dan snel contact met je op.

Samenwerken is zo fijn
Ondernemen is geweldig, maar ook best eenzaam. Je hoeft alleen als ondernemer niet alles zelf en alleen te doen. Mijn tip is daarom ga op zoek naar mensen waar je energie van krijgt. Mensen die dezelfde passie hebben als jij. Mensen met dezelfde dromen. Ga op je gevoel af. Je merkt snel genoeg wanneer het klikt. Samenwerken is zo fijn. Het is echt 1 + 1 = 11.
Ik wens je veel succes en vooral heel veel plezier.

Kees Kortmulder is eigenaar en coach bij Social business kees
Jessica Young
is eigenaar en voedingsadviseur bij Young voedingsadvies

Hoe kennen Sponty & Kees elkaar eigenlijk?

Ik, Sponty Corinne, was vorig jaar in Amerika en was ik onder andere blogs aan het schrijven. Ik bedacht mij ineens dat dit iets zou kunnen zijn voor 365 Dagen Succesvol. Ik mailde en kreeg een enthousiast antwoord van Kees. Hij plaatste daarna nog een paar blogs en eenmaal terug in Nederland zocht ik een locatie in Den Bosch om te gaan speednetwerken. Het werd Seats2meet en 3x raden wie daar ook werkte? Jep, Kees:-)! Nu inspireren en helpen we elkaar, erg fijn!

Kees en Corinne

Heb jij jouw business-soul-maatje nog niet gevonden en lijkt het je leuk om eens te speednetwerken? Volg Sponty op Facebook of stuur een mail naar: spontyevents@gmail.com en je wordt op de hoogte gehouden van de events!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *