Meer klanten door een warm netwerk

Wat doe jij zodra je een klus hebt afgerond voor een klant? Plan je een belletje in om te vragen hoe het gaat of zet je hem op afgerond en wacht je af totdat de klant jou weer zelf benadert?
Ik sprak laatst John Menue en hij zei iets heel moois: ‘Klanten binden = klanten vinden’. Het is eigenlijk heel logisch. Jouw ‘oude’ klanten hadden behoefte aan jouw diensten en jij hebt ze geholpen. Hoe groot is de kans dat jij ze weer kunt helpen als je ze weer eens belt na een aantal maanden? Juist, best groot. En hebben ze je hulp niet op dat moment nodig dan word je misschien aanbevolen bij iemand uit zijn of haar netwerk die wel een bepaald probleem heeft die jij op kunt lossen.
Een nieuw netwerk opbouwen is uiteraard erg belangrijk maar je warme netwerk onderhouden is ook erg nuttig. Naast offline netwerken is het registreren van jouw netwerk essentieel! Een goed CRM-systeem kan jou hierbij helpen. 

Hieronder staan een aantal handige functionaliteiten van een CRM-systeem: 

  • Je kunt hier al jouw contactpersonen er inzetten en daar taken aan koppelen zodat je nooit meer iemand vergeet terug te bellen.
  • Je vergeet nooit meer waar je iemand van kent.
  • Je kunt de personen labelen, met bijvoorbeeld zijn/haar expertise.
  • Door te labelen kun je ook sneller mensen aan elkaar koppelen. Ik, als zakelijke matchmaker vind dat uiteraard erg belangrijk! 
  • Je kunt ook een app downloaden op je telefoon zodat je al jouw contacten altijd bij de hand hebt. 
  • Je ziet al jouw taken overzichtelijk op een rijtje. 

Wil je graag ook een goedwerkend CRM-systeem voor jouw bedrijf? Laat dan even een comment achter in het bericht op LinkedIn of stuur mij een mailtje (info@sponty.nl). Ik help je dan even op weg ! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *