Matchmaking op de BCdagen Tilburg

Het waren twee fantastische dagen! Op 17 & 18 mei vonden de Bedrijvencontactdagen plaats op een supermooie locatie in Tilburg, de Koepelhal.

Twee dagen lang konden de standhouders en bezoekers online en offline netwerken, inspiratiesessie volgen, zakelijk speeddaten, een videopitch op laten nemen en zich laten inspireren door de vele standhouders. Ben je aanwezig geweest dan kun je nog gebruik maken van de online matchomgeving. Deze blijft nog even openstaan zodat de geregistreerden alsnog contact op kunt nemen met andere interessante personen en/of bedrijven die zij nog niet gesproken hebben.

Online & offline matchmaking

Sponty Events verzorgt de matchmaking samen met Thankonomy. Marcel van der Drift en Arnoud van den Heuvel hebben de online omgeving ontwikkeld voor de BCdagen in samenwerking met Sponty Events. Er zijn 552 bedrijven en 732 personen actief (geweest) in de matchmakingomgeving. Er zijn veel berichten over en weer gestuurd en daar zijn een aantal koffiedates uit voort gekomen. Erg leuk om te zien dat het werkt! Offline netwerken is minstens zo belangrijk dus naast het online matchen heeft Sponty Events zakelijke speeddates georganiseerd op het Netwerkplein! Dit was ook een groot succes! Iedereen kon meedoen, zowel de standhouders als de bezoekers.

Hoe werkt zakelijk speeddaten? 

Iedereen kiest eerst een startplek uit. Na 4 minuten wordt er getoeterd en schuift er eentje van de tafel door naar de volgende plek. Het zijn korte en krachtige gesprekken waarin je snel naar de essentie moet gaan van je verhaal. Het gaat ook niet alleen om jouw pitch maar ook om een klik met de persoon. In 4 minuten tijd kun je goed inschatten of je een vervolgafspraak wilt met deze persoon of je beslist dat je niets voor elkaar kunt betekenen. Uit ervaring blijkt dat je links of rechtsom vaak wel iets voor elkaar kunt betekenen.

Het was een leuke uitdaging om iedereen op tijd door te laten schuiven want de 4 minuten vliegen om en iedereen vond het veel te gezellig! En omdat het zo gezellig was bleef iedereen ook lekker lang hangen!

Kon je er niet bij zijn dan krijg je dit jaar nog een herkansing op 11 & 12 oktober in Leiden. Sponty Events en Thankonomy zetten dan het matchmaken voort! 

Save the date! 

We koppelen talent rond elke event!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *