Het waren 5 mooie en interessante Sponty jaren!

Bye bye Sponty Events

Het is de laatste tijd wel duidelijk geworden bij mij dat ik nu echt moet kiezen voor de weg waar ik 100% happy van word. Door de coronacrisis in de eventindustrie was ik wel genoodzaakt nog beter na te denken over welke kant ik op wilde gaan. Ik heb respect waardering voor de eventprofessionals die door zijn gegaan en een herstart hebben kunnen maken. Ik ben daarentegen weer blij dat ik een andere keuze heb gemaakt.

Wat allemaal begin als een geintje in Amerika, toen wij daar in 2015 een tijdje verbleven, groeide uit tot een serieuze hobby in Nederland. Sponty werd in de USA ‘Sponty Events’ en de eerste plannen waren geboren. De allereerste Zakelijke Speeddate was een succes in Santa Cruz Californië en dat smaakte naar meer. We hebben daar iets van 3 maanden gewoond en op welke manier kun je nu het snelst zoveel mogelijk mensen ontmoeten in een korte tijd? Precies, met speeddaten! Op 24 maart 2015 vond deze speeddate plaats bij de Coworking space Nextspace en wat was dat tof!

Speednetworking Night Nextspace
Speednetworking Night @Nextspace

Toen we later dan jaar teruggingen naar Nederland ben ik verder gaan brainstormen hoe ik de speeddates verder kon neerzetten en uitbouwen. Er was blijkbaar behoefte aan deze vorm van netwerken want ik kreeg mijn eerste opdracht al voordat ik mij überhaupt ingeschreven had bij de KvK. Ik was nog bezig om mijn website helemaal klaar te maken. Hij stond wel al online want: wat ik in mijn kop heb, heb ik niet in mijn kont zitten. Dus hop hop, naar de KvK en gaan met de banaan!
En zo geschiedde.

Ondertussen 5 jaar verder en veel geleerd. De meeste energie kreeg ik toch wel van mijn eigen ideeën bedenken en uitvoeren, zonder teveel overleggen maar gewoon gaan! Denk hierbij aan:

 •  De Speeddate Tour
 •  Ondernemersliften (ontstaan na het liftavontuur met Dagmar Aben:-))
 •  Events bedenken voor Open Coffee Den Bosch
 •  Online Speeddates organiseren in coronatijden
 •  Fuckup Nights

Daarnaast ook superveel koffiedates gehad met zoveel leuke mensen!

Ik kan wel een boek schrijven over afgelopen 5 jaar maar hieronder mijn leermomenten in het kort:

 • Ga netwerken, vooral offline 🙂
 • Blijf positief maar wees niet te naïef.
 • Blijf bij jezelf
 •  Go with your gut. Voelt het niet goed om een bepaalde samenwerking aan te gaan, doe dat dan vooral niet.
 • Bij twijfel, vooral NIET doen!
 • Geef niet teveel gratis weg
 • Duidelijke communicatie is alles! Wees duidelijk wat JIJ wil, wat JIJ nodig hebt om een opdracht goed uit te kunnen voeren. Dit geldt trouwens ook voor loondienstbanen.
 • Wees impulsief maar soms geldt nog steeds: haastige spoed is zelden goed.

Samenwerken is leuk maar zorg voor een goede balans. Het kan zijn dat jij sommige mensen in hun ogen kan overrulen en soms is dat ook andersom. Ik heb allebei meegemaakt. Bedenk goed wat voor persoonlijkheden je om je heen nodig hebt om je zowel op persoonlijk als zakelijk vlak te kunnen ontwikkelen.
Bij samenwerkingen is het vooral belangrijk om ook professioneel te blijven in plaats van je mee te laten slepen door enthousiasme en ergens te snel ‘ja’ op te zeggen. Het kan heel erg klikken op persoonlijk vlak maar op professioneel vlak werkt het gewoon anders. Goede en vruchtbare samenwerkingen zijn vrij schaars dus mocht je er eentje of meerdere gevonden hebben, wees daar zuinig op!

Ik heb ook vooral mezelf heel erg ontdekt. De ruimte voor ontwikkeling die ik miste in mijn loondienstbanen kon ik mijzelf op deze manier geven. Ik heb mijzelf op veel vlakken uitgedaagd. Voor groepen staan vond ik 5 jaar geleden nog best eng en spannend. Nu heb ik daar veel minder moeite mee en kan ik daar nu ook nog blij van worden zelfs. Mijn zelfvertrouwen heb ik met het ondernemen ook een boost gegeven. Al ben ik ook weer teveel blijven hangen in banen naast het ondernemerschap waar ik minder blij van werd.

Jezelf ontdekken in het ondernemerschap kan ook confronterend zijn. Ik had bijna nooit onenigheden maar tijdens het ondernemen ontdek je ook andere kanten van jezelf. Dit is erg confronterend maar achteraf uiteraard erg leerzaam. Ook hier geldt: blijf duidelijk communiceren en draai er vooral niet omheen.

Netwerken en verbinden is mijn passie en dit heb ik veel mogen doen afgelopen jaren op zakelijk vlak. De zorg heeft mij altijd al getrokken en hierin heb ik ook mogen werken jaren geleden. De behoefte om iets voor anderen te betekenen voelde ik afgelopen jaren steeds meer. Ik heb naast het ondernemerschap veel verschillende banen gehad maar het wordt tijd om nu echt te kiezen voor iets waar ik nog blijer van word.  Dat betekent dat ik weer ga studeren in het kader van: je bent nooit te oud om te leren. Corona heeft dit proces versneld en daar ben ik eigenlijk alleen maar blij mee. Ik doe in mijn leven vaak toch veel dingen op een andere volgorde dus een carrières-witch past goed in het rijtje.

Social Work heeft mij altijd al wel getrokken. Ja, dat is iets heel anders dan ik altijd heb gedaan. De mensen die mij goed kennen weten dat dit bij mij past. Naast de zakelijke leermomenten heb ik ook een behoorlijke rugzak op privé-gebied. Ik weet dat ik mijn ervaringen en skills in kan zetten om andere mensen te helpen, te ondersteunen om zich weer goed te voelen en te helpen om weer terug te komen in de maatschappij. Ik ga mijn grote netwerk op een ander vlak inzetten.

Op dit moment ben ik bezig om een interessante baan te vinden in het sociaal domein. De eerste stappen zijn gezet! Het eerste gesprek bij een organisatie wordt binnenkort gepland maar mocht je een interessante job weten voor mij dan hoor ik dit ook graag. Volgend jaar start ik met de opleiding Social Work en wil daarvoor al op een interessante plek zitten om werkervaring op te doen.

De leukste contacten heb ik via mijn eigen events ontmoet of heb ik leuke concepten mee bedacht en/of uitgevoerd. Bedankt voor de afgelopen leerzame jaren. Wat heb ik veel mensen mogen ontmoeten en wat zijn er veel fijne contacten uit ontstaan. Ik had deze mooie mensen anders nooit ontmoet en die had ik niet willen missen.

Ik wil graag mijn opdrachtgevers bedanken voor het vertrouwen die ze in mijn hadden en waarvoor ik de matchmaking mocht verzorgen. Ik wil ook alle samenwerkingen bedanken die anders zijn gelopen dan we hadden gewild. Ook deze ervaringen zijn erg leerzaam geweest. Ik blijf nog eventjes aangehaakt bij Open Coffee Den Bosch totdat we een vers team hebben om de taken op te kunnen pakken. Ik kan nog veel meer vertellen over afgelopen 5 jaar maar ik houd het hierbij. Ik stap nu officieel uit het ondernemerswereldje maar zal altijd ondernemend blijven :-).
We blijven elkaar volgen! We spreken elkaar!

Veel liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *