Netwerk story van Chantal & Wendy


Elke maand gaat Sponty op zoek naar een bijzonder netwerkverhaal. Als je wil ondernemen is samenwerken erg belangrijk maar hoe vind je de juiste persoon om mee samen te werken of mee te kunnen sparren? Een ondernemer kan zich het best ontwikkelen als hij/zij zich kan storten op waar hij/zij goed in is en voor de overige taken heb je een goed netwerk nodig. Laat je inspireren door de netwerkverhalen. Mocht je nou zelf een bijzonder verhaal hebben dan horen wij het graag. Wellicht kom jij dan volgende maand op de website met jouw netwerkverhaal! Je kunt ons mailen (spontyevents@gmail.com) of even bellen (06-10965009).

Eerste ontmoeting tussen Chantal van der Nat &Wendy Dassen

´Vanaf toen ‘kenden’ we elkaar´
Onze allereerste ontmoeting was op een dorpsfeest, twee jaar geleden. Het was op de avond dat Nederland de kwalificatiewedstrijd won van Chili op het WK. Na afloop van de winst kwam ik met vrienden terecht op een evenement in ons dorp. De biertjes smaakten op deze warme avond erg goed en de sfeer was super. En dan komt het moment dat je onbewust een biertje aanneemt en denkt ‘deze hoef ik eigenlijk niet meer’. Om er snel van af te zijn, gooide ik het biertje in één keer achterover en nee niet in mijn keelgat… (ahum) wel in het gezicht van Wendy (daar schaam ik me nu nog voor). Ik draaide me om en dacht: die wordt kwaad. Niets was minder waar, ze pakte het gelukkig heel sportief op. Vanaf toen ‘kenden’ we elkaar.

´Een afspraak voor een eerste bakkie was toen snel gepland´
Van af en toe en alleen als het uitkwam ‘hoi’ tegen elkaar zeggen, gingen we elkaar op een normale en open manier begroeten als we elkaar tegen kwamen. Dat ging een tijdje zo door, totdat mensen in onze gezamenlijke kring me gingen aansporen eens met Wendy om tafel te gaan. Zij was al een tijdje als zelfstandige aan de slag en ik zat in mijn zoektocht om wel of niet voor mezelf te beginnen. Hoewel we elkaar wel kenden, was er vanuit mij toch nog wel een drempel om haar te benaderen. Tot onze kids op een woensdagmiddag samen moesten tennissen. We kwamen aan de praat en een eerste bakkie was snel gepland.

´Ons gesprek nodigde uit voor een volgend bakkie´
Tijdens deze eerste echte afspraak bleek al snel dat we met dezelfde dingen worstelden. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat vind ik leuk? Waar word ik gelukkig van? We bleken op eenzelfde manier te denken en voelden een bepaalde chemie tussen ons. Ergens vulden we elkaar ook goed aan, we konden toen alleen onze vingers er nog niet op leggen. Wel nodigde ons gesprek het uit voor een volgend bakkie.

´Wat voelde ik haar goed aan!´
En die koffie zijn we blijven drinken. In de nazomer van 2015 hadden we weer een date. Wendy kreeg zichzelf maar niet goed neergezet in de markt. Daar hebben we het toen uitgebreid over gehad. Toen ze vertrok, ben ik haar geheel vrijblijvend en ongevraagd gaan omschrijven… zoals ik haar zag. Nog voor ze thuis was, had ze de tekst in haar inbox. Ze reageerde meteen enthousiast. Wat voelde ik haar goed aan!

Uiteindelijk hebben we onze krachten gebundeld in BEMOEI BUREAU 013
Vervolgens hebben we in het najaar het concept ‘Wendy’ samen uitgewerkt en neergezet. Deze samenwerking ging zo natuurlijk, dat we na afloop de wens uitspraken om in 2016 samen een opdracht aan te gaan. We hebben allebei een achtergrond op het gebied van marketing en communicatie. Wendy heeft die aangevuld met de organisatie van een aantal stevige en grote events, ik heb die aangevuld met een opleiding trendwatching en concepting. Vakinhoudelijk vult dat elkaar erg goed aan. En wat ook zichtbaar werd… Wendy staat met beide benen op de grond, eigenlijk altijd klaar in de startblokken en legt verbindingen. Ze kijkt als het ware 360 graden om haar heen. Ik schiet meer naar boven, creëer een verhaal en leg verbanden. Zo versterken we elkaar. Daarbij denken we wel hetzelfde, schakelen we snel en hebben we altijd hetzelfde doel voor ogen. Uiteindelijk hebben we onze krachten gebundeld in BEMOEI BUREAU 013. Bemoeienissen die organisaties, merken en producten steviger op de kaart zetten!

Koud netwerken ligt me niet zo, dus zet me niet zo maar in een ruimte met mensen waar ik nog geen relatie mee heb met de opdracht ga eens netwerken. Afgelopen donderdag waren we te gast op een netwerkontbijt van BNI. Daar mochten we – net als alle andere aanwezigen – 1 minuut pitchen. Na afloop is het dan makkelijk kletsen en mensen aan te spreken. Dat ligt me meer. Het is voor mij fijn als het gefaciliteerd wordt.

Netwerktips van Chantal
Zoek de netwerken uit die bij je passen. Niet alleen qua mensen, ook qua vorm. Als je ergens niet op je plek bent, dan straal je dat uit. Als het lastig vindt om ergens aan te haken, ga dan samen met iemand of vraag of je een keer als gast/introducé mee kan. Ga ook niet netwerken met het idee ‘zo nu ga ik eens nieuwe klanten scoren en opdrachten binnen halen’. Het gaat er veel meer om dat mensen weten wat je doet, waar je voor staat en aan je denken als ze eens iets horen waar je kwaliteiten ingezet kunnen worden. Zorg er dus ook voor dat je je ‘verhaal’ kent en goed en krachtig weet of te brengen, zodat het bij anderen blijft hangen.

Over Bemoei Bureau 013
BEMOEI BUREAU 013 zet bedrijven steviger op de kaart door hun merk, product of dienst te versterken en meer zichtbaar te maken bij bestaande en nieuwe doelgroepen. Dat doen we door gevraagde en ongevraagde bemoeienissen te geven, zowel on- als offline tegen een eerlijke prijs. Want door onze krachten te bundelen en een beroep te doen op lokale netwerken, zijn wij in staat om bedrijven met een minimale tijd- en geld investering, maximale exposure te geven. Bekijk ons verhaal op: www.bemoeibureau.nl.

Hoe kennen Sponty & Chantal elkaar eigenlijk? 

Chantal


Sponty Corinne deed mee met de posteractie “Kleur Secretaresse Dag Roze” bij Secretary Management Institute (SMI) in 2013 en Chantal werkte bij SMI. Dit jaar (2016) zocht Sponty weer contact met Chantal ivm het organiseren van zakelijke speednetwerksessies bij SMI. Chantal werkte er niet meer maar we zijn wel een kop koffie wezen drinken omdat zij ook sinds kort een eigen onderneming gestart is.

Corinne

Heb jij jouw business-soul-maatje nog niet gevonden en lijkt het je leuk om eens te speednetwerken? Volg Sponty op Facebook of stuur een mail naar: spontyevents@gmail.com en je wordt op de hoogte gehouden van de events!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *